Ricottagnocchi in aubergine met salieboter

20 sep 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Het Kookboek Ottolenghi, Yotam Ottolenghi
Link naar recept
Bereidingstijd
Meer dan 90 min
Kenmerk(en)
Comfortfood
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk / gemiddeld
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt
Benodigdheden

Soms vraag ik me echt af waarom ik nog uit andere kookboeken kook dan die van Ottolenghi… Ik houd zo van zijn smaken! Hier wederom een toppertje!
Overigens begrijp ik dat de bedenker zijn eerste rechterhand was, Scully genaamd. Hij creëerde zo’n “vervullend” gerecht… mmmm

Pijnboompitten roosteren en mengen met ricotta, eidooiers, bloem, Parmezaan, peterselie, basilicum en nootmuskaat. Smaken minimaal 4 uur laten trekken. Daarna “kroketjes” van maken en kort koken tot ze gaan drijven.

Aubergine in plakken snijden en grillen. De gnocchi in de aubergine plakjes rollen en in ovenschaal leggen. Bestrooien met Parmezaan en weet heet laten worden in de oven.

Salieboter maken door boter te smelten, salie en citroensap toevoegen. Over de de auberginegnocchi verdelen.