Een recept voor melanzana kun je op iedere straathoek vinden, maar ik moet eerlijk zeggen dat dit familierecept van deze sterrenkok er echt wel bovenuit steekt. Het is allemaal met net wat meer zorg en aandacht gemaakt en dat vertaalt zich echt in de smaak. Het was mijn lekkerste versie tot op heden!
De aubergine had ik op de mandoline in plakken gesneden, dus allemaal wat dunner dan ik met het mes voor elkaar krijg. Bestrooien met zout en zeker 20 min laten staan. Droogdeppen en besmeren met olie met knoflook. Verdelen over een bakplaat, afdekken met aluminiumfolie en bakken in de oven. Overigens deed ik het op een grill…
Tomatensaus maken van ontvelde en in blokjes gesneden tomaten en ui. Zeker 40 min laten pruttelen. Ik doe dat in de oven… wordt het nog zoeter. Basilicum erdoor.
Dan in ovenschaal laagje voor laagje aubergineplakjes, tomatensaus, mozzarella, basilicum opbouwen… op het laatst nog wat parmezaan erover en nog ruim half uurtje in de oven.