Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

21 sep 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Goed
Boek
Het Kookboek Ottolenghi, Yotam Ottolenghi
Link naar recept
Bereidingstijd
Meer dan 90 min
Kenmerk(en)
Comfortfood
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt

Een lekkere vegetarische stoof die mogelijk zelfs wat flauw zou zijn geweest als de friszure yoghurtsaus niet zo’n geweldig tegenwicht had gevormd met de zoete aardappelen.

Ottolenghi laat de gedroogde kikkererwten een nacht weken en kookt ze dan 1-1,5 uur. Koop een blik en je bent bijna een dag sneller ?

Zoete aardappelen koken in water met boter en honing. Hier ging het “mis”, want de aardappelen zouden vrijwel alles moeten absorberen, maar dat gebeurde maar beperkt. Dus aardappelen snotgaar en nog heel veel vocht over. Gewoon maar afgegoten?

Tomatensaus maken van blik gepelde tomaten, ui, komijnzaad, korianderzaad, tomatenpuree. Spinazie en kikkererwten erdoor.

Yoghurtsaus maken van Griekse yoghurt, knoflook, citroenrasp en sap, gedroogde munt.

Kikkererwten ik tomatensaus in bord scheppen, zoete aardappelen erop en yoghurtsaus erover. Garneren met koriander.