Soave classico met gevulde avocado met Hollandse garnalen

24 sep 2022

Soave classico blijkt geweldig te combineren met gevulde avocado met Hollandse garnalen.

Soave is een witte wijn uit het Noorden van Italië en meer specifiek uit Veneto. De wijn wordt voornamelijk gemaakt van de Garganega druif. Classico als toevoeging betekent dat de druiven uit een nader omschreven gebied komen. Het Soave gebied kent een vulkanische bodem. Kenmerkend zijn impressies van citrus, steenfruit en amandel met een mineralige toets.

Het romige van de avocado en de yoghurt met het zure van de citroen en opnieuw de yoghurt, het ziltige van de garnalen en het ietwat scherpe van de bosui blijkt een top combinatie met deze Soave classico! Te verkrijgen bij: www.vaneyck.nl

Gevulde avocado met Hollandse garnalen

Voorgerecht voor 4 personen

  • Ingrediënten:
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 el Griekse yoghurt (10% vet)
  • 2 bosuitjes
  • Sap van ½ citroen
  • Cayennepeper
  • Evt. zout
  • 100 gr Hollandse garnalen

Keukengerei: Evt. staafmixer

Bereiden:

  1. Avocado’s halveren, pit verwijderen en vruchtvlees eruit scheppen. Lege avocadohelften bewaren.
  2. Vruchtvlees van avocado pureren en mengen met Griekse yoghurt en citroensap
  3. Bosuitjes fijnsnijden. Wit van bosui door avocadomengesel scheppen.
  4. Avocadomengesel op smaak brengen met cayennepeper en zout.
  5. In lege avocadohelften avocadomengsel scheppen en met achterkant van (natte) lepel gladstrijken.
  6. Groen van bosui door Hollandse garnalen scheppen.
  7. Hollandse garnalenmengsel op avocadomengsel scheppen. Evt. nog garneren met toefjes Griekse yoghurt.