Ananas en kruiden sorbet met gesuikerde venkelzaadjes

1 okt 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Link naar recept
Bereidingstijd
30-45 min
Recept met
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt en speciaalzaak
Benodigdheden

Als ik naar m’n 5 sterren recensies kijk dan staat daar opvallend vaak een recept van Ottolenghi tussen. Zo ook deze uit z’n vaste rubriek in The Guardian. Wat houd ik van zijn smaken. Overigens opperde laatst iemand dat wij in Europa hem alleen maar zo geweldig vinden, omdat hij ons laat kennismaken met een nieuw smaakpalet en dat het eigenlijk heel gewoon eten is voor het Midden Oosten. Waarvan akte.Als afsluiting van een copieus Midden Oosten diner zocht ik iets fris en typisch Ottolenghi. Dat is dit helemaal. Zo’n perfect einde!!

Je pureert ananas met basilicum, munt, peterselie, glucose, suiker en limoensap in een blender en draait er in de ijsmachine ijs van.Je kunt ook de ananas stukjes tevoren invriezen. Dan is de massa al ijskoud en dan in een bakje in de vriezer doen en ieder uur door roeren met een vork om geen ijskristallen te krijgen.

Dan… suiker met wat water smelten in een pannetje tot het gaat borrelen. Venkelzaadjes erbij en nog even door laten borrelen. Dan op hittebestendig plaatje gieten.IJs in bakjes scheppen, wat mooie olijfolie erover en… de gesuikerde venkelzaadjes.