Petits farcis (Gevulde groenten)

18 aug 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
De makkelijke Franse keuken, Lekkere recepten voor elke dag, Karin Luiten
Link naar recept
Bereidingstijd
60-75 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk / gemiddeld
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt
Keuken
Benodigdheden

Dit was weer een toppertje van Karin. Ze houdt van de Franse keuken en dat merk je in alles! Die recepten van haar bevallen me altijd het beste. En deze zeker met de groenten uit het seizoen.

De vulling van de courgette, rode ui, tomaat en paprika heeft als basis een vulling van saucijzenworstjes. Dat is echt een goede idee!

Je voegt er daarnaast in melk geweekt oud brood aan toe, de stukjes courgette en ui die je overhoudt van het uithollen, Provençaalse kruiden, ansjovis, knoflook en ei aan toe.

Daarmee vul je de groenten en dan 45 min in de oven. Karin adviseerde de uien 10 min voor te koken en dat is een goede tip. Ook de andere groenten heb ik even kort geblancheerd. Toen hoefde het gerecht maar 30 min in de oven.