Polenta met paddenstoelen en Taleggio

7 okt 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Plenty, Groente genoeg om héél lekker te koken, Yotam Ottolenghi
Link naar recept
Bereidingstijd
15-30 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt
Benodigdheden

Polenta… Je houdt ervan of je houdt er niet van. Het is en blijft een soort dikke maïspap, maar ja… ik houd ook van havermoutpap ?
Door deze variant gaat ook nog Parmezaanse kaas, boter en rozemarijn.

En dat wat erop komt… romige kaas en aardse paddo’s met truffelolie… Aan KCal dus geen gebrek, maar ja… vet is nu eenmaal een zeer lekkere smaakdrager. En ja… machtig is het ook! ?

Je topt de polenta af door er dikke plakken Taleggio kaas over te verdelen en het geheel te gratineren onder de grill.

Daarover verdeel je de verschillende paddenstoelen die je bakt met knoflook, tijm en dragon en er nog wat truffelolie doorheen mengt voor je ze erover verdeelt.