Berichten 29 mei Tarte tatin van prei met venkel-wortelsalade Wederom zo’n gewoon lekker recept uit de Krat. Preien goed schoon krijgen, heel laten en deze mooi op de bodem van de taartvorm schikken en het maken van de karamel zijn eigenlijk […] Lees meer ›› 27 mei Asperges met Spaanse paprikasaus Voor mij een heel bijzonder kookboek. Ik kocht het net voor de Corona-uitbraak in de Ramsj. En als er iets mij door het afgelopen jaar heeft heen geholpen dan was het dit […] Lees meer ›› 26 mei Quiche met zalm, prei en roomkaas Op het oog een simpele quiche qua ingrediënten (prei, room, eieren, zalm uit blik, witte wijn, roomkaas), maar deze is echt goed. Het begint al met het recept dat volledig klopt al […] Lees meer ›› 25 mei Asperges met algen-botersaus en limoen Prees ik de receptuur uit dit boek onlangs nog de hemel in moet ik er wat dit recept betreft op terugkomen. Even… 8 asperges met wat mizuna als basis met 15 (!) […] Lees meer ›› 24 mei Limburgse aspergesoep Heerlijke soep en met wat kleine aanpassingen vind ik het zelfs 5 sterren waard. De asperges kook ik niet in de bouillon, maar met een klein beetje zout en enkele stukjes foelie […] Lees meer ›› 23 mei À la minute gerookte ganzenlever, gebakken asperges met Parmezaanse kaas en siroop van Banyuls Soms wil het gewoon niet lukken en dat was dit keer het geval. Misschien is het ook geen toeval als je zoiets dieronvriendelijks wilt eten als ganzenlever. Het begon al dat m’n […] Lees meer ›› 22 mei Gegrilde tomaat met ricotta en dragon Wederom een geweldig gerechtje uit dit fijne kookboek van Sergio Herman. Eigenlijk is het echt iets voor de zomer, maar aangezien tomaten het hele jaar goed verkrijgbaar zijn en dit lekker fris […] Lees meer ›› 21 mei Gehaktballetjes van kip Absoluut één van m’n favoriete kookboeken. Alles wat ik er tot op heden uit gemaakt heb smaakt uitstekend en de recepten kloppen als een bus (later is gebleken dat dit niet zo […] Lees meer ›› 20 mei Kip met djeroek poeroet en citroengras Als ik eerlijk ben weet ik niet of het een goed recept is. De smaak is het in ieder geval wel. Er wordt geadviseerd de (grote hoeveelheden) gember, citroengras, djeroek poeroet en […] Lees meer ›› 19 mei Orecchiette met spruitjes en pancetta Had totaal geen zin in spruitjes, maar ze lagen al een week in de groentelade van de koelkast en ze moesten op. Daarnaast zag het plaatje bij het recept er lekker uit. […] Lees meer ›› 18 mei Frisse soep van verse aardbeien met een bolletje vanille-ijs, citroenmelisse en roze peperbesjes Wederom zo’n recept van een chef-kok dat ik jaarlijks wel een keer maak als we bezoek krijgen en altijd mee scoor. Supersimpel te maken, goed voor te bereiden en op verschillende manieren […] Lees meer ›› 17 mei Focaccia We kregen zaterdag een eter, maar ik had totaal geen zin om naar de winkel te gaan. Een menu maken uit de vriezer en de voorraad moest lukken, maar naar mijn idee […] Lees meer ›› Berichtnavigatie Vorige 1 … 9 10 11 Volgende
29 mei Tarte tatin van prei met venkel-wortelsalade Wederom zo’n gewoon lekker recept uit de Krat. Preien goed schoon krijgen, heel laten en deze mooi op de bodem van de taartvorm schikken en het maken van de karamel zijn eigenlijk […] Lees meer ››
27 mei Asperges met Spaanse paprikasaus Voor mij een heel bijzonder kookboek. Ik kocht het net voor de Corona-uitbraak in de Ramsj. En als er iets mij door het afgelopen jaar heeft heen geholpen dan was het dit […] Lees meer ››
26 mei Quiche met zalm, prei en roomkaas Op het oog een simpele quiche qua ingrediënten (prei, room, eieren, zalm uit blik, witte wijn, roomkaas), maar deze is echt goed. Het begint al met het recept dat volledig klopt al […] Lees meer ››
25 mei Asperges met algen-botersaus en limoen Prees ik de receptuur uit dit boek onlangs nog de hemel in moet ik er wat dit recept betreft op terugkomen. Even… 8 asperges met wat mizuna als basis met 15 (!) […] Lees meer ››
24 mei Limburgse aspergesoep Heerlijke soep en met wat kleine aanpassingen vind ik het zelfs 5 sterren waard. De asperges kook ik niet in de bouillon, maar met een klein beetje zout en enkele stukjes foelie […] Lees meer ››
23 mei À la minute gerookte ganzenlever, gebakken asperges met Parmezaanse kaas en siroop van Banyuls Soms wil het gewoon niet lukken en dat was dit keer het geval. Misschien is het ook geen toeval als je zoiets dieronvriendelijks wilt eten als ganzenlever. Het begon al dat m’n […] Lees meer ››
22 mei Gegrilde tomaat met ricotta en dragon Wederom een geweldig gerechtje uit dit fijne kookboek van Sergio Herman. Eigenlijk is het echt iets voor de zomer, maar aangezien tomaten het hele jaar goed verkrijgbaar zijn en dit lekker fris […] Lees meer ››
21 mei Gehaktballetjes van kip Absoluut één van m’n favoriete kookboeken. Alles wat ik er tot op heden uit gemaakt heb smaakt uitstekend en de recepten kloppen als een bus (later is gebleken dat dit niet zo […] Lees meer ››
20 mei Kip met djeroek poeroet en citroengras Als ik eerlijk ben weet ik niet of het een goed recept is. De smaak is het in ieder geval wel. Er wordt geadviseerd de (grote hoeveelheden) gember, citroengras, djeroek poeroet en […] Lees meer ››
19 mei Orecchiette met spruitjes en pancetta Had totaal geen zin in spruitjes, maar ze lagen al een week in de groentelade van de koelkast en ze moesten op. Daarnaast zag het plaatje bij het recept er lekker uit. […] Lees meer ››
18 mei Frisse soep van verse aardbeien met een bolletje vanille-ijs, citroenmelisse en roze peperbesjes Wederom zo’n recept van een chef-kok dat ik jaarlijks wel een keer maak als we bezoek krijgen en altijd mee scoor. Supersimpel te maken, goed voor te bereiden en op verschillende manieren […] Lees meer ››
17 mei Focaccia We kregen zaterdag een eter, maar ik had totaal geen zin om naar de winkel te gaan. Een menu maken uit de vriezer en de voorraad moest lukken, maar naar mijn idee […] Lees meer ››