Berichten 7 okt Polenta met paddenstoelen en Taleggio Polenta… Je houdt ervan of je houdt er niet van. Het is en blijft een soort dikke maïspap, maar ja… ik houd ook van havermoutpap ? Door deze variant gaat ook nog […] Lees meer ›› 5 okt Kip Marbella Om kip 1-2 dagen te marineren voelt voor mij oncomfortabel. Al mijn salmonella alarmbellen gingen af. Langer dan 24 uur trok ik het ook niet… De marinade is eenmaal gebakken erg lekker! […] Lees meer ›› 4 okt Salade van gekaramelliseerde vijgen en sinaasappel met feta Op een haar na geen 5 sterren. De salade heeft erg mooie smaken en texturen en ziet er geweldig uit. Het enige wat ik mis zijn de zuren als tegenwicht tegen de […] Lees meer ›› 3 okt Tomaten-amandelentaart Deze taart deed me denken aan de Pissaladière uit Nice. Ottolenghi legt zelf de link met de zoete Franse taart met frangipane, maar plaattaart, tomaat, olijf en bladerdeeg roept bij mij eerstgenoemde […] Lees meer ›› 1 okt Ananas en kruiden sorbet met gesuikerde venkelzaadjes Als ik naar m’n 5 sterren recensies kijk dan staat daar opvallend vaak een recept van Ottolenghi tussen. Zo ook deze uit z’n vaste rubriek in The Guardian. Wat houd ik van […] Lees meer ›› 27 sep Gehaktballen van de Librije Gehaktballen? Ja! Op zoek naar een gerecht bij een bepaalde wijn lees ik overal dat gehaktballen er lekker bij zouden zijn. Dan maar op zoek naar de lekkerste gehaktballen. En… eerlijk is […] Lees meer ›› 24 sep Soave classico met gevulde avocado met Hollandse garnalen Soave classico blijkt geweldig te combineren met gevulde avocado met Hollandse garnalen. Soave is een witte wijn uit het Noorden van Italië en meer specifiek uit Veneto. De wijn wordt voornamelijk gemaakt […] Lees meer ›› 24 sep Portobello’s met parelgort en ingemaakte citroen Stad en land afgezocht naar parelgort, maar nergens te krijgen. Uiteindelijk kon ik bij de AH XL parelgerst vinden wat de ongeslepen versie van gort blijkt te zijn. Die gerst blijkt me […] Lees meer ›› 23 sep Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt War ik merk dat ik de recepten van Ottolenghi afzet tegen zijn eigen recepten en niet tegen het gemiddelde. Hij is altijd boven gemiddeld wat mij betreft. Voor Ottolenghi vind ik dit […] Lees meer ›› 21 sep Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing Een lekkere vegetarische stoof die mogelijk zelfs wat flauw zou zijn geweest als de friszure yoghurtsaus niet zo’n geweldig tegenwicht had gevormd met de zoete aardappelen. Ottolenghi laat de gedroogde kikkererwten een […] Lees meer ›› 20 sep Ricottagnocchi in aubergine met salieboter Soms vraag ik me echt af waarom ik nog uit andere kookboeken kook dan die van Ottolenghi… Ik houd zo van zijn smaken! Hier wederom een toppertje! Overigens begrijp ik dat de […] Lees meer ›› 19 sep Bruschetta met geroosterde paprika en cannellinibonen Unaniem 5 sterren! Gewoon eenvoudig comfortfood, maar zo geweldig van smaak! En… het ziet er ook erg lekker uit! Knapperig, romig en zoet…. Mmmmm. Wederom een groot compliment aan deze grootmeester. Wij […] Lees meer ›› Berichtnavigatie Vorige 1 2 3 4 … 11 Volgende
7 okt Polenta met paddenstoelen en Taleggio Polenta… Je houdt ervan of je houdt er niet van. Het is en blijft een soort dikke maïspap, maar ja… ik houd ook van havermoutpap ? Door deze variant gaat ook nog […] Lees meer ››
5 okt Kip Marbella Om kip 1-2 dagen te marineren voelt voor mij oncomfortabel. Al mijn salmonella alarmbellen gingen af. Langer dan 24 uur trok ik het ook niet… De marinade is eenmaal gebakken erg lekker! […] Lees meer ››
4 okt Salade van gekaramelliseerde vijgen en sinaasappel met feta Op een haar na geen 5 sterren. De salade heeft erg mooie smaken en texturen en ziet er geweldig uit. Het enige wat ik mis zijn de zuren als tegenwicht tegen de […] Lees meer ››
3 okt Tomaten-amandelentaart Deze taart deed me denken aan de Pissaladière uit Nice. Ottolenghi legt zelf de link met de zoete Franse taart met frangipane, maar plaattaart, tomaat, olijf en bladerdeeg roept bij mij eerstgenoemde […] Lees meer ››
1 okt Ananas en kruiden sorbet met gesuikerde venkelzaadjes Als ik naar m’n 5 sterren recensies kijk dan staat daar opvallend vaak een recept van Ottolenghi tussen. Zo ook deze uit z’n vaste rubriek in The Guardian. Wat houd ik van […] Lees meer ››
27 sep Gehaktballen van de Librije Gehaktballen? Ja! Op zoek naar een gerecht bij een bepaalde wijn lees ik overal dat gehaktballen er lekker bij zouden zijn. Dan maar op zoek naar de lekkerste gehaktballen. En… eerlijk is […] Lees meer ››
24 sep Soave classico met gevulde avocado met Hollandse garnalen Soave classico blijkt geweldig te combineren met gevulde avocado met Hollandse garnalen. Soave is een witte wijn uit het Noorden van Italië en meer specifiek uit Veneto. De wijn wordt voornamelijk gemaakt […] Lees meer ››
24 sep Portobello’s met parelgort en ingemaakte citroen Stad en land afgezocht naar parelgort, maar nergens te krijgen. Uiteindelijk kon ik bij de AH XL parelgerst vinden wat de ongeslepen versie van gort blijkt te zijn. Die gerst blijkt me […] Lees meer ››
23 sep Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt War ik merk dat ik de recepten van Ottolenghi afzet tegen zijn eigen recepten en niet tegen het gemiddelde. Hij is altijd boven gemiddeld wat mij betreft. Voor Ottolenghi vind ik dit […] Lees meer ››
21 sep Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing Een lekkere vegetarische stoof die mogelijk zelfs wat flauw zou zijn geweest als de friszure yoghurtsaus niet zo’n geweldig tegenwicht had gevormd met de zoete aardappelen. Ottolenghi laat de gedroogde kikkererwten een […] Lees meer ››
20 sep Ricottagnocchi in aubergine met salieboter Soms vraag ik me echt af waarom ik nog uit andere kookboeken kook dan die van Ottolenghi… Ik houd zo van zijn smaken! Hier wederom een toppertje! Overigens begrijp ik dat de […] Lees meer ››
19 sep Bruschetta met geroosterde paprika en cannellinibonen Unaniem 5 sterren! Gewoon eenvoudig comfortfood, maar zo geweldig van smaak! En… het ziet er ook erg lekker uit! Knapperig, romig en zoet…. Mmmmm. Wederom een groot compliment aan deze grootmeester. Wij […] Lees meer ››